خوزستان ظرفیت تبدیل شدن به قطب پرنده‌نگری کشور را دارد

رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست گفت: برای افزایش زیرساخت‌ها و تجهیزات پرنده‌نگری، اقدامات قابل توجهی از سوی سازمان حفاظت محیط‌زیست انجام شده است که از جمله آن می‌توان به احداث برج پرنده‌نگری در تالاب هورالعظیم و برج پرنده‌نگری در تالاب شادگان اشاره کرد.

معاون رئیس‌جمهوری و رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست، در گفت‌وگو با خبرنگار میراث‌آریا از همراهی این سازمان با دبیرخانه دائمی پرنده‌نگری کشور و برنامه‌های پیش‌بینی‌شده برای توسعه زیرساخت‌های پرنده‌نگری خبر داد و گفت: مطالعات جدید برای تعیین سهم منابع آلاینده هوای کلان‌شهر اهواز نیز در حال انجام است.

شینا انصاری، با اشاره به ظرفیت‌های کم‌نظیر خوزستان در حوزه پرنده‌نگری اظهار کرد: دبیرخانه دائمی پرنده‌نگری کشور در اواخر سال ۱۴۰۲ تشکیل و در ابتدای سال ۱۴۰۳ آیین‌نامه آن با همکاری کارشناسان محیط‌زیست، سازمان میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، استادان و علاقه‌مندان این حوزه تهیه و تدوین شد.

او افزود: مرکز این دبیرخانه در اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان خوزستان قرار دارد و از زمان آغاز فعالیت تاکنون بیش از ۱۰ جلسه هم‌اندیشی، نشست و کارگاه آموزشی برگزار شده است.

خوزستان ظرفیت تبدیل شدن به قطب پرنده‌نگری کشور را دارد

توسعه زیرساخت‌های پرنده‌نگری در خوزستان

رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست با اشاره به ضرورت تقویت زیرساخت‌های پرنده‌نگری در کشور بیان کرد: برای افزایش زیرساخت‌ها و تجهیزات پرنده‌نگری، اقدامات قابل توجهی از سوی سازمان حفاظت محیط‌زیست انجام شده است که از جمله آن می‌توان به احداث برج پرنده‌نگری در تالاب هورالعظیم و برج پرنده‌نگری در تالاب شادگان اشاره کرد.

انصاری ادامه داد: برج پرنده‌نگری تالاب شادگان اکنون حدود ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و همچنین دوربین‌ها و تلسکوپ‌های پرنده‌نگری برای استفاده علاقه‌مندان و بازدیدکنندگان خریداری شده است.

او تأکید کرد: با توجه به اینکه مسئولیت دبیری و دبیرخانه پرنده‌نگری با وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی است، سازمان حفاظت محیط‌زیست آمادگی کامل دارد با برنامه‌های پیش‌بینی‌شده این دبیرخانه همراهی کند.

خوزستان ظرفیت تبدیل شدن به قطب پرنده‌نگری کشور را دارد

بیشه عقیلی در مسیر بررسی برای حفاظت

رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست کشور در پاسخ به پرسشی درباره وضعیت بیشه‌های طبیعی خوزستان و به‌ویژه بیشه عقیلی در شهرستان گتوند نیز گفت: سازمان حفاظت محیط‌زیست متناسب با ارزش زیستگاهی مناطق کشور و همچنین ظرفیت نیروی انسانی، امکانات و تجهیزات، نسبت به اعلام مناطق تحت مدیریت اقدام می‌کند.

او افزود: این اقدام پس از طی مراحل قانونی و تصویب در شورای عالی حفاظت محیط‌زیست انجام می‌شود؛ بنابراین تحت پوشش قرار دادن همه محدوده‌های مورد نظر و مناطق مشابه در سایر استان‌ها به‌راحتی امکان‌پذیر نیست.

انصاری با اشاره به پیگیری‌های انجام‌شده برای بیشه عقیلی اظهار کرد: اداره‌کل حفاظت محیط‌زیست خوزستان پیشنهاد اعلام این محدوده به‌عنوان منطقه شکارممنوع و در مرحله بعد منطقه حفاظت‌شده را به معاونت محیط طبیعی سازمان ارائه کرده است که این پیشنهاد در حال بررسی است.

خوزستان ظرفیت تبدیل شدن به قطب پرنده‌نگری کشور را دارد

مطالعات جدید برای تعیین سهم صنایع در آلودگی هوای اهواز

معاون رئیس‌جمهوری در ادامه درباره ضرورت شفاف‌سازی سهم صنایع مختلف در آلودگی هوای خوزستان و کلان‌شهر اهواز گفت: موضوع تعیین سهم منابع آلاینده هوای کلان‌شهر اهواز از سال‌های گذشته و در دهه ۱۳۸۰ در قالب طرح جامع آلودگی هوا انجام و سپس در سال ۱۳۹۰ بازنگری شد.

او افزود: به‌منظور تعیین دقیق سهم منابع آلاینده به‌صورت یکپارچه، سازمان حفاظت محیط‌زیست این موضوع را بر پایه داده‌های سال ۱۳۹۶ بررسی کرد و سهم هر یک از منابع مشخص شد.

انصاری با بیان اینکه این مطالعات نیازمند بازنگری و به‌روزرسانی است، تصریح کرد: به دلیل برخی ایرادات و ابهامات، سازمان حفاظت محیط‌زیست مجدداً در حال انجام مطالعات تعیین سهم منابع انتشار یا سیاهه انتشار به‌صورت یکپارچه برای کشور است. نتایج این مطالعات در چند ماه آینده نهایی و ارائه خواهد شد.

خوزستان؛ پیوند میراث طبیعی و گردشگری پایدار

ظرفیت تالاب‌های بین‌المللی، تنوع زیستی، حضور گونه‌های مختلف پرندگان مهاجر و وجود بیشه‌ها و زیست‌بوم‌های ارزشمند، خوزستان را به یکی از مهم‌ترین مناطق کشور برای توسعه گردشگری طبیعت‌محور تبدیل کرده است؛ ظرفیتی که در صورت تکمیل زیرساخت‌ها و شکل‌گیری همکاری مؤثر میان دستگاه‌های متولی میراث‌فرهنگی، گردشگری و محیط‌زیست می‌تواند به توسعه گردشگری پایدار و تقویت حفاظت از میراث طبیعی استان کمک کند.

انتهای پیام/

کد خبر 1405060700669
دبیر مرضیه امیری

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha